Olej z kiełków pszenicy to kosmetyk naturalny, polecany w szczególności do cery dojrzałej, suchej, wrażliwej i mieszanej. Wchłania się wolniej i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Charakteryzuje się wysoką zawartością naturalnej witaminy E (310 mg/100 g produktu). Olejek z kiełków pszenicy działa nawilżająco, regenerująco i odżywczo na skórę, poprawia jej ukrwienie, elastyczność,. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwobrzękowe oraz spowalnia procesy starzenia się skóry.
Składniki: Triticum Aestivum Germ Oil
Produkt nie zawiera konserwantów i barwników. Przebadany dermatologicznie.
Przeznaczenie: Do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i mieszanej. Nie pozostawia tłustego filmu na skórze oraz nie zatyka ujść gruczołów łojowych. Nawilża, regeneruje i odżywia. Dobry do stosowania latem, kiedy często przebywamy na słońcu, zmniejsza bowiem ryzyko poparzeń słonecznych oraz łagodzi konsekwencje opalania. Może być również stosowany do olejowania suchych i zniszczonych włosów.
Sposób użycia: Na oczyszczoną skórę nanieść niewielką ilość olejku. Stosować zewnętrznie. Można łączyć go z innymi olejami i tworzyć własne kompozycje olejowe zaspokajające nasze indywidualne potrzeby skóry. W przypadku dostania się oleju do oczu należy przemyć je dużą ilością wody.
Zalecane warunki przechowywania: W ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć. Jest to proces naturalny, zależny od temperatury, w pełni odwracalny.
Kraj pochodzenia: Polska.