INFOLINIA +48 885 882 200 | DARMOWA DOSTAWA już od 120 zł

Szukaj

Olej ryżowy rafinowany 500 ml, Olvita

15.00 zł

wysyłka: 24 godziny

Olej ryżowy firmy Ol'Vita, rafinowany, doskonale nadaje się do smażenia i pieczenia. Ważnym parametrem olei używanych do smażenia jest punk dymienia. Po przekroczeniu pewnej temperatury tłuszcz zaczyna dymić i dochodzi do powstania niekorzystnych związków np. akrylamidu. Olej ryżowy charakteryzuje się jednym z wyższych punktów dymienia – ok. 232ºC, przy średniej temperaturze smażenia 180ºC*.

Zastosowanie: polecany do smażenia i pieczenia. Potrawy smażone na oleju rafinowanym nie tracą walorów smakowych, ponieważ tego rodzaju tłuszcze posiadają bardzo delikatny smak i zapach, który nie jet wyczuwalny w gotowej potrawie.

Skład: olej ryżowy rafinowany

Przechowywanie: w ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania, przechowywać  lodówce. W niskich temperaturach olej może tężeć i mętnieć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.

Informacja o alergenach: może zawierać gluten, sezam, soję, orzechy: arachidowe, laskowe, włoskie, makadamia, migdały.

Opakowanie - butelka z ciemnego szkła.

Pojemność: 500 ml

Wartość odżywczaw 100 g
Wartość energetyczna3700 kJ/ 900 kcal
Tłuszcz100g
W tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone19g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone45g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone36g
Węglowodany0g
W tym cukry0g
Białko0g
Sól0g


mogą Ci się spodobać

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów