INFOLINIA +48 885 882 200 | DARMOWA DOSTAWA już od 120 zł

Szukaj

Olej rycynowy zimnotłoczony kosmetyczny, OlVita, 100ml

24.00 zł

wysyłka: 24 godziny

Olej rycynowy jest bezbarwny, bezzapachowy i gęsty, wchłania się wolno. Idealnie łączy się z innymi olejami. Stanowi doskonały podstawowy składnik własnych kompozycji olejowych w połączeniu z bazowymi olejami do zastosowania w OCM (olejowej metodzie oczyszczania skóry) oraz olejowaniu włosów (naturalnej olejowej metodzie pielęgnacji włosów).

Przeznaczenie: naturalny kosmetyczny olejek rycynowy zimnotłoczony do każdego rodzaju cery. W szczególności wykazuje działanie regenerujące i nawilżające suchych i szorstkich łokci, kolan, i pięt. Do stosowania na skórę miejscowo dotkniętą egzemą bądź łuszczycą. Olej rycynowy stymuluje wzrost włosów, brwi i rzęs. Wzmacniając cebulki włosowe i nawilżając skórę głowy przeciwdziała wypadaniu włosów. Rycyna ma właściwości przyciemniające, może więc powodować delikatne przyciemnienie włosów.

Składniki: Ricinus Communis Seed Oil

Sposób użycia:
- Ciało - wcierać bezpośrednio na skórę w miejsca wymagające pielęgnacji, mocno przesuszone tj. łokcie, kolana, pięty.
- Włosy- nakładać na suche bądź zwilżone włosy, wcierać w końcówki włosów, jeśli są łamliwe i rozdwajają się. Olej można uprzednio lekko podgrzać wkładając odmierzoną w szklanym pojemniczku porcję, na klika minut, do miseczki z ciepłą z wodą. Pozostawić na włosach na minimum godzinę. W przypadku bardzo przesuszonych włosów, można pozostawić na całą noc. Stosować można również w połączeniu i proporcji 1:3 z szamponem lub odżywką. Uwaga - nie poleca się do włosów tłustych.
- Twarz - nakładać na twarz kolistymi ruchami delikatnie masując, następnie nałożyć ciepły ręczniczek (najlepiej z mikrofibry), gdy ostygnie delikatnie zmyć nim twarzy. W przypadku zmywania makijażu metodą OCM  (Oil Cleansing Method) czynność tą możemy powtórzyć dwukrotnie, na koniec zamykając pory okładem z zimnego ręczniczka. W zależności od rodzaju cery stosować w połączeniu z różnymi bazowymi olejami i w odpowiedniej proporcji. 

Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Produkt w 100% naturalny bez substancji konserwujących - po otwarciu należy przechowywać w lodówce. W niskiej temperaturze olej może tężeć i mętnieć, jest to proces zupełnie naturalny i odwracalny.

Kraj pochodzenia:
Francja.

mogą Ci się spodobać

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów