Ocet jabłkowy ekologiczny, 250 ml, Lavendziarnia Stoki 6
Opis
Ocet jabłkowy to produkt naturalny, powstaje w procesie fermentacji jabłek starych odmian tj. Złota Reneta. Produkt tworzony z pasją, tradycyjnymi metodami w małej rzemieślniczej przetwórni w Małopolsce. Ocet jabłkowy polecany jest jako dodatek do dipów i sosów oraz jako przyprawa do marynowania mięs i warzyw. Do bezpośredniego spożycia należy stosować rozcieńczenie w proporcji 1:1.
Składniki: ocet z jabłek* 100%
*produkt polskiego rolnictwa ekologicznego PL-EKO-05
Produkt bez konserwantów, naturalnie mętny. Kwasowość 5%. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Pojemność: 250 ml
Wartość energetyczna w 100 g produktu 87,9 kJ/21 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Tłuszcz - 0 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 0,9 g w tym: cukry - 0,4 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g