Mąka z kłącza perzu jest w 100% ekologiczna. Mąka jest bardzo odżywcza, zawiera dużo potrzebnego nam błonnika, dla
prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Mąka powstaje z wysuszonych i sproszkowanych grubych, i mięsistych kłączy perzu. Ma lekko słodki i orzechowy smak.
Zastosowanie: mąkę z perzu można wykorzystać jako uszlachetnienie i wzbogacenie, zwykłej, mąki zbożowej (polecana proporcja to 1/3 mąki z perzu wymieszana z
2/3 dowolnej mąki zbożowej). Taką mieszankę mąk stosujemy do wypieków chleba, bułek a także ciast na naleśniki, placki i omlety.
Skład: mąka z perzu* 100%
/ *produkt rolnictwa ekologicznego
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie
zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. Można przechowywać
w lodówce.
Opakowanie zawiera 250 g