Mąka migdałowa, 250 g, Olvita

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,10 zł 23.10
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Ol'Vita
Kod produktu: ZD-06-250g

Opis

Naturalna mąka migdałowa, powstaje z częściowo odtłuszczonych migdałów. Ma wyrazisty, migdałowy smak, dzięki temu wzbogaci smakowo nasze potrawy, wypieki i koktajle. 

Mąka migdałowa jest smaczna ale również bardzo zdrowa. Zawiera witaminy z grupy B oraz kwas foliowy aby nasz układ odpornościowy i nerwowy działał poprawnie. Witamina E zawarta w mące migdałowej pozytywnie wpływa na skórę, odmładza, wzmacnia i ujędrnia. A mikroelementy tj. miedź, mangan, magnez, fosfor, wapń, żelazo i cynk wpływają pozytywnie na funkcjonowanie naszego organizmu.

Zastosowanie: nadaje się do smażenia i pieczenia. Mąka migdałowa może być stosowana bez wcześniejszej obróbki termicznej - "na surowo" jako dodatek do musli, deserów, koktajli, nadając im przepyszny migdałowy posmak. To ze względu na ten swój walor smakowy jest jedną z najchętniej kupowanych mąk bezglutenowych.

Skład: 100% mąka z migdałów.

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu dwóch miesięcy.

Kraj pochodzenia: Polska. Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki. 

Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia.

Opakowanie zawiera 250 g.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1806 kJ/ 429,2 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Tłuszcz - 15 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g

Węglowodany - 23 g w tym: cukry - 10 g

Białko - 51 g 

Sól - 0 g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoplo.pl