INFOLINIA +48 885 882 200 | DARMOWA DOSTAWA już od 120 zł

Szukaj

Mąka migdałowa, 250 g, Olvita

23.10 zł

wysyłka: 24 h

Naturalna mąka migdałowa, powstaje z częściowo odtłuszczonych migdałów. Ma wyrazisty, migdałowy smak, dzięki temu wzbogaci smakowo nasze potrawy, wypieki i koktajle. 

Mąka migdałowa jest smaczna ale również bardzo zdrowa. Zawiera witaminy z grupy B oraz kwas foliowy aby nasz układ odpornościowy i nerwowy działał poprawnie. Witamina E zawarta w mące migdałowej pozytywnie wpływa na skórę, odmładza, wzmacnia i ujędrnia. A mikroelementy tj. miedź, mangan, magnez, fosfor, wapń, żelazo i cynk wpływają pozytywnie na funkcjonowanie naszego organizmu.

Zastosowanie: nadaje się do smażenia i pieczenia. Mąka migdałowa może być stosowana bez wcześniejszej obróbki termicznej - "na surowo" jako dodatek do musli, deserów, koktajli, nadając im przepyszny migdałowy posmak. To ze względu na ten swój walor smakowy jest jedną z najchętniej kupowanych mąk bezglutenowych.

Skład: 100% mąka z migdałów.

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu dwóch miesięcy.

Kraj pochodzenia: Polska. Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki. 

Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia.

Opakowanie zawiera 250 g.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1806 kJ/ 429,2 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Tłuszcz - 15 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g

Węglowodany - 23 g w tym: cukry - 10 g

Białko - 51 g 

Sól - 0 g

mogą Ci się spodobać

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów