Naturalna mąka kokosowa, powstaje z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Kopra kokosowa to wysuszony miąższ (bielmo) orzechów palmy kokosowej - kokosów. Mąka ta ma bardzo wyrazisty kokosowy zapach i posmak, jej kolor jest biały.
Mąka kokosowa zawiera dużo węglowodanów w tym znaczną ilość błonnika pokarmowego, który jest istotny we wspieraniu układu trawiennego i sprzyja funkcjonowaniu jelit. Mąka dostarcza nam również białko, witaminy z grupy B, kwas pantotenowy, ryboflawinę i witaminę C i witaminę E - naturalne przeciwutleniacze. Jest bogata w mikroelementy tj. żelazo, mangan, miedź, selen, magnez i fosfor oraz C.
Zastosowanie: nadaje się pieczenia ciast, ciasteczek, naleśników, placków gofrów. Wszystkie wypieki wzbogaci kokosowym aromatem i smakiem. Ponieważ mąka kokosowa nie musi być poddana wcześniejszej obróbce termicznej, można dodawać ją "na surowo" do musli, jogurtów i koktajli. Pysznie i sycąco, i bardzo kokosowo!
Skład: 100% mąka z kopry kokosowej.
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu dwóch miesięcy.
Kraj pochodzenia: Polska. Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki.
Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały.
Opakowanie zawiera 500 g.
Wartość energetyczna w 100 g produktu 2000 kJ / 477,6 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Tłuszcz - 23 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g
Węglowodany - 40 g w tym: cukry - 5 g
Białko - 27 g
Sól - 0 g