INFOLINIA +48 885 882 200 | DARMOWA DOSTAWA już od 120 zł

Szukaj

Mąka arachidowa, 250 g - termin ważności 08.04.2020, Olvita

10.50 zł

wysyłka: 24 h

Naturalna mąka arachidowa, powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych orzeszków arachidowych. Mąka charakteryzuje się orzechowym smakiem, posiada również swój charakterystyczny kolor i zapach z nutą orzecha.

Najlepiej zużyć przed końcem: 08.04.2020

Mąka arachidowa zawiera w sobie dużą zawartość białka i błonnika i przy tym małą ilość węglowodanów oraz tłuszczy. Idealnie nadaje się więc dla osób, które w swojej diecie unikają nadmiernego spożycia węglowodanów oraz osób na diecie wysokobiałkowej. Mąka posiada sporą ilość witamin B3 (niacyna) oraz B1 (tiamina) a także minerały tj. żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk. 

Zastosowanie: nadaje się do smażenia i pieczenia. Mąka arachidowa może być stosowana bez wcześniejszej obróbki termicznej -"na surowo" jako dodatek do musli, deserów, koktajli, nadając im lekko orzechowy posmak. Łącząc mąkę z niewielką ilością wody możemy z niej zrobić masło arachidowe. Pyszne i sycące, doskonałe do posmarowania pieczywa.

Skład: 100% mąka z orzechów arachidowych.

Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce. Po otwarciu spożyć w ciągu dwóch miesięcy.

Kraj pochodzenia: Polska. Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki. 

Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, włoskie, makadamia, migdały. Zawiera orzechy arachidowe.

Opakowanie zawiera 250 g.

Wartość energetyczna w 100 g produktu 1695 kJ/401 kcal

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Tłuszcz - 8 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g

Węglowodany - 24 g w tym: cukry - 3 g

Białko - 59 g 

Sól - 0 g

mogą Ci się spodobać

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów