TRIPHALA herbatka ajurwedyjska z Himalajów, sypana 100g. Kompozycja ziół himalajskich wspomaga funkcjonowanie stawów.
Właściwości herbatki TRIPHALA i ziół w niej zawartych:
- glycyrrhiza glabra wspomaga optymalne funkcjonowanie jelit u osób wrażliwych
- terminalia chebula korzystnie wpływa na oczyszczanie układu żołądkowo - jelitowego
- terminalia bellirica pozytywnie wpływa na trawienie i perystaltykę jelit
- emblica officinalis harmonizuje działanie układu trawiennego
- normalizuje odporność układu flory bakteryjnej
- curcuma longa utrzymuje zdrowy komfort układu trawienia
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować na przemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły, przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę mieszanki ziołowej (ok. 2g) zalewamy szklanką wrzącej wody i pozostawiany na 10 minut do zaparzenia lub gotujemy przez 3-5 minut. Pić 3-4 razy dziennie.
Suplement diety z ziołami. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Skład: glycyrrhiza glabra, terminalia chebula, terminalia bellirica, emblica, officinalis, curcuma longa, cymbopogon citratus, withania somnifera, tinospora cordifolia
Przechowywanie: Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C.
Kraj pochodzenia: Nepal
Waga: 100 g