herbata SHATAWARI - wsparcie onkologiczne, herbata ajurwedyjska z Himalajów
Opis
SHATAWARI herbatka ajurwedyjska z Himalajów, sypana 100g. Kompozycja ziół himalajskich polecana jako wsparcie odporności przy terapii onkologicznej.
Właściwości herbatki SHATAWARI i ziół w niej zawartych:
- withania somnifera wzmacnia odporność organizmu w terapii onkologicznej
- działa jako antyoksydant w ochronie tkanek organizmu
- ocimum sanctum korzystnie działa na wzmocnienie odporności organizmu i zwiększa witalność
- terminalia chebula uaktywnia działanie wątroby oraz funkcji przemiany materii
- asparagus racemosus ma działanie uspokajające oraz optymalizuje stan psychiczny
- centella asiatica wspomaga i harmonizuje zdrowie psychiczne
W przypadku stosowania ziół himalajskich jako środka do optymalizacji duchowych i fizycznych funkcji organizmu tradycyjnie gotuje się je co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu. W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu. Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować na przemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły, przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę mieszanki ziołowej (ok. 2g) zalewamy szklanką wrzącej wody i pozostawiany na 10 minut do zaparzenia lub gotujemy przez 3-5 minut. Pić 2-3 razy dziennie.
Suplement diety z ziołami. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Skład: withania somnifera, ocimum sanctum, terminalia chebula, asparagus racemosus, centella asiatica, glycyrrhiza glabra, terminalia bellirica, andrographis paniculata, plumbago zeylanica
Przechowywanie: Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C.
Kraj pochodzenia: Nepal
Waga: 100 g