herbata PITTA TEA - uspokojenie, równowaga, herbata ajurwedyjska doszowa
Opis
PITTA TEA ajurwedyjska herbata doszowa (dosza Pitta), sypana 100g. Kompozycja ziół himalajskich, dzięki której odzyskamy uspokojenie i równowagę.
Właściwości herbatki PITTA TEA i ziół w niej zawartych:
- mentha arvensis normalizuje poczucie wewnętrznego gorąca
- foeniculum vulgare poprawia trawienie oraz wydalanie
- coriandrum sativum korzystnie wpływa na pracę żołądka i jelit
- tinospora cordifolia optymalizuje pracę wątroby oraz układu odpornościowego
- santalum album wspomaga oczyszczanie krwi
- korzystnie działa na dobry wygląd i jakość naskórka
- wspiera równowagę emocjonalną oraz harmonizuje system nerwowy
- asparagus racemosus uspokaja w stanach zdenerwowania, rozdrażnienia i stresu
- centella asiatica pomaga w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia psychicznego
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować na przemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego. Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły, przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę mieszanki ziołowej (ok. 2g) zalewamy szklanką wrzącej wody i pozostawiany na 10 minut do zaparzenia lub gotujemy przez 3-5 minut. Pić 2-3 razy dziennie.
Suplement diety z ziołami. Nie przekraczać zalecanej dawki. Nie stosować jako substytutu zróżnicowanej diety. Nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
Skład: mentha arvensis, emblica officinalis, coriandrum sativum, pterocarpus marsupium, tinospora cordifolia, centella asiatica, asparagus racemosus, foeniculum vulgare, cuminum cyminum, glycyrrhiza glabra, cymbopogon citratus, santalum album
Przechowywanie: Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w suchym miejscu do 25 ° C.
Kraj pochodzenia: Nepal
Waga: 100 g