Zielona, Gruzińska herbata pochodzi z malowniczego, wyżynnego regionu Guria, który słynie z plantacji cytrusów i herbat. Susz ma długie, sprężyste liście, które po zaparzeniu gwarantują przyjemne doznania smakowe i zapachowe. Jest delikatna, działa pobudzająco i korzystnie wpływa na organizm.
Plantacja, z której pochodzi herbata, jest niewielkim, rodzinnym, ekologicznym gospodarstwem. W którym wszystkie prace wykonywane są ręcznie, przy użyciu tradycyjnych
technologii produkcji. Suszenie i fermentacja odbywa się w urządzeniach wyłożonych drewnem o wyjątkowych walorach, nazwanym ”żelaznym drewnem”. Rodzinna plantacja Tenieshvil należy do Gruzińskiego Stowarzyszenia Producentów Herbaty Organicznej i produkuje wyłącznie najwyższej jakości herbaty organiczne.
Skład: herbata zielona*100% (*składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Łyżeczkę suszu herbaty zalać przegotowaną wodą o temp. 80°C. Zielonej herbaty nie należy zalewać wrzątkiem, a woda powinna, być za każdym razem świeżo przegotowana. Herbatę należy parzyć nie dłużej niż 3-4 minuty.
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Gruzja.