Powidła dzika śliwka z lawendą to produkt naturalny, tworzony z pasją przy użyciu tradycyjnych metod, w małej rzemieślniczej wytwórni w Małopolsce. Powidła śliwkowo lawendowe powstają z owoców pierwotnej odmiany śliwy węgierki z dodatkiem kwiatów lawendy. Palce lizać!
100 g produktu powstało z 170 g owoców
Składniki: śliwki węgierki*, kwiat lawendy*
*produkt polskiego rolnictwa ekologicznego PL-EKO-05
Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pojemność: 200g
Wartość energetyczna w 100 g produktu 327,4 kJ/78,2 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Tłuszcze - 0,48 g
Węglowodany - 19,4 g w tym: cukry proste - 16,86 g
Białko - 1,19 g
Błonnik - 2,38 g