Ciecierzyca ekologiczna, certyfikowana, w ziarnach. Bardzo wartościowa strączkowa roślina, która dostarcza organizmowi dużo roślinnego białka. Dobra jako uzupełnienie w białko diety wegetariańskiej. Po ugotowaniu i zmiksowaniu jest doskonałą bazą do past kanapkowych, hummusu. Ugotowaną w całości możemy dodawać do zup, gulaszy, dań wegetariańskich.
Sposób przygotowania: ziarna ciecierzycy namaczamy przez ok. 12 godzin, następnie przepłukujemy pod bieżącą wodą. Tak przygotowaną ciecierzycę gotujemy w nieosolonej wodzie ok. 60 min, solimy dopiero pod koniec gotowania.
Skład: ciecierzyca* 100% / * składnik ekologiczny
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Turcja
Opakowanie zawiera 500 g
Wartość energetyczna w 100 g produktu 1445 kJ/ 343 kcal
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
---|---|
Tłuszcz | 4,6 g |
W tym | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 45 g |
w tym: cukry | 11 g |
Błonnik | 17 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0,06 g |