Ekologiczne ciasteczka żołędziowe z miodem, to bardzo zdrowa i wartościowa przekąska. Bogata w witaminy z grupy B oraz minerały: magnez, fosfor, wapń, potas, sód, a także błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Żołędziowe ciasteczka produkowane są na bazie mąki żołędziowej, jest ona wartościową mąką i ma zdecydowanie mniej kalorii w porównaniu z innymi mąkami. Posiada również więcej błonnika i magnezu niż pozostałe mąki zbożowe. Takie ciasteczka możemy śmiało polecić nawet osobom będącym na diecie.
Skład: mąka żołędziowa i pszenna po 22,7%, węglan sodu 0,3%, miód, masło, olej roślinny, cukier trzcinowy, jaja oraz śmietana (w różnych proporcjach)*
/ *produkty rolnictwa ekologicznego
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie zawiera 100g