Mieszanka do samodzielnego wypieku bułek. Składnikiem jest mąka orkiszowa razowa typ 2000 oraz mąka orkiszowa jasna typ 700. Idealne proporcje mieszanki pozwalają na wypiek puszystego i smacznego pieczywa. Mąka orkiszowa znana jest ze swoich zdrowotnych właściwości, jest znacznie bogatsza w witaminy i składniki mineralne niż mąka pszenna.
Zastosowanie: produkt przeznaczony do samodzielnego wypieku bułek orkiszowych według załączonego przepisu. Do przygotowania ciasta należy dodać drożdże.
Skład: mieszanka: mąka orkiszowa razowa typ 2000 - 50%, mąka orkiszowa typ 700 - 43%, słód jęczmienny - 5%, sól - 2%)
Przechowywanie: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska.
Informacja o alergenach: może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy.
Opakowanie zawiera 500 g (wystarczy na wypiek ok. 8 szt. bułek)
Wartość odżywcza | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1503 kJ / 355 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
W tym: | |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 70 g |
W tym cukry | 6 g |
Białko | 14 g |